wtorek, 26 stycznia 2010

Cielęcina w sosie pomidorowym

Moja córeczka zje cielęcinę lub wołowinę tylko w takiej formie. Inaczej nie chce lub żuje jeden kęs przez godzinę...:-) Nie polecam robienia w ten sposób kurczaka ani indyka, bo po zmieleniu nie ma tak fajnej konsystencji jak inne mięsa.
Składniki:
  • kawałek cielęciny
  • 1 marchewka
  • 3 różyczki brokułów
  • 1 cebula
  • kawałek cukini
  • sos pomidorowy
  • zioła włoskie

  • Wszystko kroimi w drobne kawałki - nieważne jakie, bo potem to zmiksujemy. Najpierw podsmażamy cebulkę, potem mięso. Dorzucamy marchewkę, brokuły, cukinię - mogą być inne warzywa, które chcielibyśmy "przemycić". Wszystko zalewamy sosem pomidorowym i dusimy. Co jakiś czas możemy dolać trochę wody żeby potrawa była rzadka. Jak warzywa będą miękkie, przyprawiamy ziołami. Wszystko miksujemy i gotowe. Moje dziecko wcina to bardzo chętnie:-)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails