Pyszne połączenie cukini z fetą. Fajna przystawka, szybka i łatwa w przygotowaniu, a przy tym baaardzo smaczna:-) Smakuje też wyśmienicie grilowana!
Składniki:

- 2 cukinie
- 2 łyżki fety
- 1 łyżka oliwy z oliwek
- 2-3 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany
- 1 żółtko
- 1-2 ząbki czosnku
- sól, pieprz, zioła
- ser mozzarella (do posypania)
Cukinie kroimy wzdłuż i wydrążamy środki. Zostawiamy połowę tego miąższu, wkładamy go do miseczki, do której dodajemy resztę składników (poza mozzarellą) - czosnek wyciśnięty. Miksujemy blenderem, doprawiamy do smaku i napełniamy połówki cukini naszą miksturą. Posypujemy mozzarellą i do pieca. Pieczemy tylko kilka minut w temp. 200 oC dopóki ser się nie roztopi. Cukinia nie może być za miękka, najlepsza jest trochę twarda:-)



Brak komentarzy:
Prześlij komentarz