niedziela, 24 stycznia 2010

Ryba ze szpinakiem i gorgonzolą

Składniki:

  • filety z ryby
  • sól i pieprz + przyprawy jakie lubimy do ryby
  • szpinak
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • ser gorgonzola

    Szpinak opłukać, odciąć twarde łodyżki. Włożyć na patelnię, doprawić solą, wlać 2 łyżki wody i podgrzewać na średnim ogniu, aż szpinak zwiędnie, a woda wyparuje. Dokładnie odcisnąć z wody, posiekać i odłożyć.
    Filety rybne przyprawić solą, pieprzem i przyprawami, jakich normalnie używamy do ryby, skropić cytryną. Ułożyć filety na blaszce (skropionej olejem), na nich szpinak i posypać pokruszoną gorgonzolą. Piec około 25-30 minut w temperaturze 200 stopni C.

Smacznego!







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts with Thumbnails